П’ятеро нових дияконів в українській провінції Найсвятішого Спасителя

548

29 жовтня в монастирі святого Онуфрія у Львові, осідку Протоігумена Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні, відбулися дияконські свячення, які уділив преосвященний владика Дмитро Григорак, ЧСВВ, правлячий єпископ Бучацької єпархії.

Дияконські свячення прийняли п’ятеро братів василіян: Августин Векляк ЧСВВ, Натанаїл Сало ЧСВВ, Максиміліян Григор’їв ЧСВВ, Шарбель Зелінський ЧСВВ і Франциск Новосад ЧСВВ, – йдеться на сайті Провінції.

Окрім рідних і близьких нових дияконів, у Божественній літургії взяли участь Протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя о. Йоан Школик ЧСВВ, члени Провінційної Ради, ректор Василіянського інституту філософсько-богословських студій ім. митрополита Йосифа Велямина Рутського о. Пантелеймон Трофімов, ЧСВВ, представники викладацького складу ВІФБС, ієромонахи василіяни та священнослужителі з різних єпархій та дієцезії.

У проповіді під час урочистої Архиєрейської літургії владика Дмитро зазначив, що Господь кликав тих, хто був готовий йти за Ним до кінця. Це є прикладом сьогодні для християн, які покликані наслідувати Ісуса Христа у своєму житті. Подібно як Він віддав себе у Пресвятій Євхаристії для нас, так і ми повинні, приймаючи святе Причастя, ставати даром для інших. 

На думку Владики, Христос очікує від нас більшої радості, ефективності та прикладу Його учня, закликаючи кандидатів до священства свідчити у своєму житті християнську віру оточуючим людям.