Владики Синоду Єпископів УГКЦ відвідали Головний осідок Василіянського Чину

3986

У суботу, 9 вересня 2023 р. Б., члени Синоду Єпископів УГКЦ завітали до осідку Головної Управи Василіянського Чину святого Йосафата у Римі.

Кульмінацією зустрічі стало богослужіння Молебню до святого священномученика Йосафата, яке очолив владика Діонісій Ляхович, ЧСВВ, Апостольський екзарх в Італії у співслужінні з о. Іллею Броновським, ЧСВВ, Генеральним вікарієм Василіянського Чину.

Спільна молитва у храмі Царя Христа була нагодою просити в Бога дару єдності Церков, щоб за прикладом святого Йосафата бути тими, які приводять людей до зустрічі з Христом.

Після богослужіння о. Протоархимандрит Василіянського Чину Роберт Лисейко, ЧСВВ висловив вдячність Отцю і Главі УГКЦ, всім прибулим єпископам та працівникам секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ за спільну молитву.

«Для нас особливо радісно, що ці відвідини відбуваються у рік святкування 400-ліття мученицької смерті святого священномученика Йосафата – ченця, який через свій монаший подвиг став тим, хто дав поштовх до відродження чернецтва в Київській Церкві», – зазначив Генеральний настоятель Чину святого Василія Великого. На завершення він висловив надію, що спільна братня зустріч служитиме більшому добру і розвитку Церкви.