Вшанування блаженного священномученика Павла Ґойдича

611

17 липня 2023 р. ченці Провінції святого Миколая зібрались у Боронявському монастирі, щоб вшанувати пам’ять блаженного Павла Ґойдича, ЧСВВ у 135-річницю від дня його народження.

Щороку, цього дня, ченці Провінції збираються для вшанування пам’яті великого сина своєї Церкви та Чину, – йдеться на сайті Провінції.

На початку був відслужений молебень до блаженного священномученика Павла Гойдича, ЧСВВ, який очолив о. Франціск Онисько, ЧСВВ, Протоігумен Провінції св. Миколая. До спільної молитви долучилися отці і брати з монастирів Провінції.

Після богослужіння отець Протоігумен звернувся до співбратів зі словом про життя і служіння блаженного. Він, зокрема, закликав брати за приклад єпископа Павла і не зневірятись перед труднощами, а ревно і жертовно виконувати своє служіння.

Варто зазначити, що у Провінції св. Миколая місяць липень присвячений блаженному Павлу Гойдичу. Під його покровом відбувалась також Молитовна зустріч для хлопців, яка проводилася протягом 5-9 липня в Боронявському монастирі. Протягом цих днів юнаки проживали при монастирі, брали участь у Богослужіннях та проводили час у молитві та спілкуванні, а також мали можливість збагатитися духовно та інтелектуально.

Завершилось вшанування пам’яті блаженного священномученика Павла братньою зустріччю Протоігумена з отцями та братами.