Відбулися збори настоятелів Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні

497

6 листопада 2023 року в монастирі святого Онуфрія у Львові відбулися збори настоятелів Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні, в яких взяли участь настоятелі або їхні заступники із 24 монастирів, включаючи Київ, Херсон та Званівку на Донеччині.

До настоятелів звернувся протоігумен о. Йоан Школик, ЧСВВ про підбиття підсумків Ювілейного року з нагоди 400-ліття мучеництва святого священномученика Йосафата Кунцевича, який закінчується 25 листопада 2023 року. Отці Василіяни здійснили низку заходів із відзначення цього ювілею, а особливо потрудився Василіянський інститут філософсько-богословських студій імені Йосифа Велямина Рутського. З нагоди Ювілею Генеральна Управа Чину постаралася забезпечити кожний монастир мощами нашого великого святого, – йдеться на сайті Провінції.

У лютому 2024 року пройде чергова провінційна капітула, під час якої буде обрана нова управа Провінції та будуть визначені основні напрямки діяльності. Протягом наступного місяця пройдуть вибори делегатів на капітулу, бюлетені для яких передали усім ченцям через їхніх настоятелів.

Під час зборів настоятелів поінформовано про актуальні переведення ченців на нові місця служіння, важливі події в житті Провінції, зокрема про дияконські свячення, а також відбулася відверта розмова про нагальні питання внутрішнього життя та душпастирювання і шляхи їх вирішення. Збори настоятелів відбуваються регулярно для узгодження і удосконалення життя Провінції.