У Варшаві вшанували пам’ять святого Йосафата

519

В неділю, 5 листопада, 2023 р. при Провінційному осідку оо. Василіян Провінції Покрови Богородиці у Польщі в м. Варшаві відбулося урочисте вшанування пам’яті 400-ліття від смерті святого священномученика Йосафата, Архиєпископа Полоцького.

Перед початком Божественної Літургії, яку очолив Преосвященний владика Євген Попович, Архиєпископ і Митрополит Перемисько-Варшавський у співслужінні Протоігумена о. Миколая Козіцького, ЧСВВ, парафіяльна василіянська родина процесійно прийняла до свого храму релікварій-ковчег з мощами святого мученика. Протягом тижня вони будуть виставлені у храмі Успіння Пресвятої Богородиці для прилюдного вшанування.

Після завершення Божественної Літургії, усі бажаючі змогли взяти участь в науково-практичній конференції, яку організувала українська молодь спільнота парафії «Василіянська Молодь Христові Tempus». Теми конференції допомогли слухачам дізнатися про життя святого Йосафата, і  не тільки. Зокрема, доповідачі звернули увагу слухачів на значущі виклики, які переживають матері з дітьми, що покинули свої домівки перед загрозою внаслідок війни. Також п. доктор і клінічний психолог Лідія Заблоцька-Житка, у своїй темі підкреслила важливість будування спільноти: спільнота – як шанс. Вона зауважила, що святий Йосафат будував спільноту у любові, в якій кожен може себе зреалізувати і відчути, що є потрібним та прийнятим.

Одночасно було презентовано видану книгу під титулом «Святий Душехват – очима молодих», авторами, якої є українська студенська і працююча молодь з України.

Повідомив о. Партеній Підчеха, ЧСВВ