У мукачівській єпархії розпочались відвідини парафій з мощами святого Йосафата

639

У рамках відзначення ювілею 400-ліття мученицької смерті святого священномученика Йосафата Кунцевича ЧСВВ, архиєпископа Полоцького, у Провінції Святого Миколая розпочалось паломництво з мощами святого Йосафата по парафіях Мукачівської греко-католицької єпархії.

11 червня в неділю, ченці Василіяни з Боронявського монастиря відвідали Парафію Успіння Пресвятої Богородиці у м. Рахів. Парафіяльна громада на чолі з парохом о. Василем Носою урочисто зустріли мощі мученика на церковному подвір’ї та провели до храму. Тут усі спільно молились молебень до св. Йосафата, а опісля служили Божественну Літургію на якій була виголошена проповідь про життя та приклад св. Йосафата для сучасних християн. Після Літургії було уділено Апостольське благословення, – йдеться на сайті Провінції.

13 червня, перед мощами св. Йосафата молились греко-католики золотарівського деканату з Драгова, Ракоша, Вишкова, Золотарева та Сокирниці. Вірні та священники зібрались на моління в с. Сокирниця, у старовинному храмі св. Миколая, збудованому в 1704 р. Усіх радо вітав всечесний о. Павло Цопко.

Молебень до св. Йосафата – м. Рахів

15 червня у свято Пресвятої Євхаристії, ченці василіяни з мощами св. Йосафата завітали на храмове свято до парафії Пресвятої Євхаристії в смт. Ясіня що на Рахівщині. Зустрічав мощі о. Віталій Кудрич, і після встановлення їх у храмі усі присутні молились молебень до св. Йосафата після якого була виголошена проповідь про чесноти та взірець для наслідування цього великого священномученика. Опісля служилась святкова Божественна Літургія під час якої ієромонахи василіяни уділяли вірним Святу Тайну Покаяння. На завершення святкувань відбувся обхід храму з мощами св. Йосафата та читаннями Євангелій.

18 червня у неділю, мощі св. Йосафата завітали до двох парафіяльних спільнот у с. Золотарьово, якими опікується о. Віталій Полянський. Зранку о 9:30 Божественна Літургія відбулась в храмі Зіслання Святого Духа, яку відслужив о. Терентій Хомишин ЧСВВ. А об 11:00 год. Божественну Літургію у храмі Собору св. Івана Хрестителя відслужив о. Кипріян Зейкан ЧСВВ. Під час обидвох Літургій було виголошено проповіді про постать св. Йосафата, а всі вірні мали можливість приступити до Святої Тайни Сповіді.

Нехай св. Йосафат, великий священномученик українського народу, заступається перед престолом всевишнього Бога за всіх нас, своїх братів та сестер та випрошує нам усіх потрібних ласк, а найперше дару перемоги над злом та миру для всього українського народу.