Молитва за мир у римському храмі святих мучеників Сергія і Вакха

427

На зображенні може бути: 2 людини та у приміщенні

У молитві взяли участь вірні, духовенство, богопосвячені особи, представники Посольства України в Італійській Республіці та Посольства України при Апостольській Столиці.

14 жовтня 2022 року, у День захисника та захисниці України, у Катедральному храмі Жировицької Божої Матері і святих мучеників Сергія і Вакха Апостольського Екзархату для українців-католиків в Італії, відбулися моління за мир. Про це інформує відділ Комунікації Екзархату.

Богослужіння Акафісту до Пресвятої Богородиці очолив владика Іриней Білик, канонік Папської базиліки Санта Марія Маджоре, у співслужінні із о. д-ром Теодосієм Гренем, ЧСВВ, Протосинкелом Апостольського Екзархату, о. д-ром Петром Голінеєм, парохом Катедрального храму і Канцлером Екзархату, о. Робертом Лисейком, ЧСВВ, Протоархимандритом Чину святого Василія Великого, о. Іллею Броновським, ЧСВВ, генеральним Вікарієм Василіянського Чину, о. Бернардом Підгірним, ЧСВВ, віце-ректором Папської Української колегії Святого Йосафата та іншими священниками Апостольського Екзархату.

Молитву супроводжували співом студенти Папської Української колегії Святого Йосафата.

На початку, отець-Протосинкел, від імені Владики Діонісія Ляховича, подякував присутнім за участь у спільному вечірньому богослужінні за мир та привітав їх з Днем захисника і захисниці України. 

У своїй проповіді, виголошеній після акафісту, владика Іриней зазначив: «У сьогоднішній молитві ми дякуємо Богові за наших воїнів, які мужньо і віддано захищають Україну, ризикуючи своїм здоров’ям та жертвуючи життям, стоять на захисті своєї країни, своїх рідних, борячись за суверенітет й цілісність нашої держави».

Моління завершились виконанням піснеспіву «Боже, великий, єдиний».