Дияконські свячення в Іваї

798

У неділю, 5 лютого 2023 р. в монастирському парафіяльному храмі Серця Христового у місті Іваї, де знаходиться Новіціят отців Василіян Провінції св. Йосифа у Бразилії, відбулися дияконські свячення.

Під час Божественної Літургії, Владика Мирон Мазур, Єпарх Єпархії Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці у співслужінні Протоархимандрита Василіянського Чину о. Роберта Лисейка, ЧСВВ, чотирнадцяти священиків та при великій кількості богопосвяченних осіб і мирян, уділив дияконські свячення брату Юліанові Макоску, ЧСВВ, синові Івана та Юлії Макоскі.

Батьки диякона Юліана походять з села Сан Роки, яке знаходиться неподалік. З цього місця вже відповіли на покликання інші два василіянські священики: о. Андрій Пістун, ЧСВВ (дядько нового диякона) і о. Марій Пресязнюк, ЧСВВ.

Під час проповіді владика Мирон подякував родині та василіянам за ще одного працівника на Христовій ниві. Як Владика, так і о. Протоігумен Антоній Зубек, ЧСВВ подякували владиці та заохотили родини до моління за покликання до богопосвяченого життя.

Варто також зазначити, що дана Парафія Серця Христового вже подарувала Церкві багато покликань до богопосвяченного життя, зокрема, до Василіянського Чину св. Йосафата, Згромадження Сестер Служебниць НДМ та Катехиток Серця Христового.

Повідомив о. Павло Сербай, ЧСВВ