Відбулися збори настоятелів у Провінції Найсвятішого Спасителя

547

13 червня 2023 року у Львівському василіянському монастирі святого Онуфіря відбулись збори настоятелів василіянських монастирів Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні, які очолив Протоігумен о. Йоан Школик, ЧСВВ. Такі зібрання регулярно проводяться для обміну інформаціями та узгодження спільних дій у життєдіяльності отців Василіян в Україні.

Отців настоятелів повідомили, що за останній місяць у Провінції проведено ієрейські свячення, владика Василій Тучапець, ЧСВВ, уділив ієрейське рукоположення отцям Роману Кундзіру, ЧСВВ та Натанаїлу Салу, ЧСВВ, настоятелем монастиря у місті Бар призначено о. Климента Грещака, ЧСВВ, а також відбулися переведення ченців до інших монастирів згідно із потребами Чину, – йдеться на сайті Провінції.

Провінційний секретар, о. Никанор Ситар, ЧСВВ, повідомив про нововведення у процесах беатифікації та канонізації в Католицькій Церкві, та про правила оформлення документації свідчень про отримані ласки за посередництвом осіб, щодо яких проводяться такі процеси.

Радник Протоігумена, координатор місійної діяльності Провінції, о. Корнилій Яремак, ЧСВВ, виступив із доповіддю про організацію місійно-реколекційної діяльності, приуроченої до Ювілейного року 400-ліття мучеництва святого священномученика Йосафата, архиєпископа Полоцького, який триватиме до 25 листопада 2023 року. Місії та реколекції, на прикладах із життя святого Йосафата, проводитимуться на тему «Христова Церква – єдина, свята, соборна й апостольська», оскільки святий віддав своє життя за єдність Церкви.