Генеральна капітула Василіянського Чину Святого Йосафата обрала чотирьох Генеральних радників

4124

9 вересня 2024 року Божого, під час XV Римської Генеральної капітули Василіянського Чину Святого Йосафата, що впродовж 2–14 вересня проходить у Папській українській колегії св. Йосафата у Римі, було обрано чотирьох Генеральних радників.

Першим Генеральним радником й вікарієм став о. Маврикій Попадюк, ЧСВВ, другим радником – о. д-р Луїс Касіян, ЧСВВ, третім – о. д-р Теодосій Грень, ЧСВВ, четвертим – о. Ілля Броновський, ЧСВВ. Впродовж наступних чотирьох років обрані ієромонахи будуть допомагати Протоархимандриту о. Роберту Лисейку, ЧСВВ в управлінні Чином св. Василія Великого.

Молімося за Протоархимандрита та Генеральних радників, щоб Христос за молитвами Пречистої Богородиці, святого отця нашого Василія Великого, святого священномученика Йосафата і всіх святих завжди супроводжував їх для втілення місії Чину в Христовій Церкві.

Довідково

Генеральна Капітула є найвищою законодавчою владою Василіянського Чину, наділеною повноваженнями контролю та визначення стратегічних напрямів його діяльності. Основні завдання Капітули включають, зокрема, розгляд стану Чину за минулий період, оцінювання організаційного та фінансового управління, визначення пріоритетів й напрямних для майбутньої діяльності, пристосовуючи життя Чину до вимог часу, в дусі Євангелія і Статуту.