Щомісячні моління на гробі святого священномученика Йосафата

655

У суботу, 4 лютого відбулася третя Божественна Літургія у Папській Базиліці святого Петра, яка кожного місяця відбувається на гробі святого священномученика Йосафата.

Богослужіння очолив о. Маврикій Попадюк, ЧСВВ, Генеральний радник Чину у співслужінні з василіянськими ієромонахами та отцями курії Апостольського екзархату в Італії. Участь у молитві взяли також сестри василіянки, сестри Служебниці Непорочної Діви Марії, сестри Згромадження Пресвятої Родини, студенти Папської Колегії святого Йосафата та вірні, – йдеться на сайті Апостольського екзархату.

Звертаючись до присутніх молільників, о. Маврикій зазначив: «Молячись на гробі святого Йосафата, ми просимо у нього опіки над нашим життям. Ми просимо благодаті наслідувати Ісуса у цілковитій посвяті, у якій, власне, полягає суть богопосвяченого життя, у чому святий Йосафат був прикладом такої великодушної самопожертви у любові. Це великий приклад для нас, зокрема, тих, хто наслідує Христа у богопосвяченому житті, також прийняти заклик свідчити братам і сестрам про безмежність Божої любові».

У рамках ювілейного року 400-ліття від мученицької смерті святого Йосафата, кожного місяця, на його гробі у Базиліці святого Петра, проводиться молитва за єдність християн та за дар миру для багатостраждальної України. Згідно із повідомленням Протоархимандрита Василіянського Чину святого Йосафата о. Роберта Лисейка, ЧСВВ, урочисті Божественні Літургії служитимуться у першу суботу місяця о 07:15, а саме у наступні дні: 4 березня, 1 квітня, 6 травня, 3 червня, 1 липня, 5 серпня, 2 вересня, 7 жовтня та 4 листопада.

Крім того, для кращого пізнання життя святого Йосафата один раз на два тижні виходить спеціальна радіопередача, присвячена життю цього святого Католицької Церкви. Почути її можна на YouTube каналі за посиланням.