У Делегатурі святого Йосафата в Португалії відбулися Загальні збори ченців

414

Від 19 до 20 березня 2024 р. Б. у Делегатурі святого Йосафата в Португалії відбувалися Загальні збори Делегатури, які регулярно проводяться для обговорення справ спільноти, звітування та спільного добра й розвитку Делегатури. Під час зборів відбувалися також вибори, внаслідок яких було обрано, зокрема, новим кандидатом на Делегата о. Матея Дзюрбана, ЧСВВ. Взявши до уваги результат виборів, за згодою Головної ради о. Протоархимандрит призначив о. Матея Делегатом, як також радників Делегатури – о. Сільвіо Літвінчука, ЧСВВ та о. Гавриїла Тимчика, ЧСВВ.

У понеділок, 25 березня, на свято Благовіщення Пресвятої Богородиці, у монастирі святого Йосифа отців Василіян в Португалії, о. Делегат та його радники склали визнання віри та присягу вірності при прийнятті уряду.

Василіянська делегатура святого Йосафата у Португалії заснована 27 травня 2021 року. Її заснування є закономірним наслідком більш як двадцятирічної безперервної праці ієромонахів-василіян у Португальській Республіці, а воднораз природним розвитком чернечих структур, задля ще кращого плекання спільнотного життя, духовного зросту, сповнення місії служіння ченців і належної координації їхньої співпраці, а також для духовного добра доручених їхньому проводові вірних, зокрема УГКЦ.