Завершився XIV Міжнародний фестиваль «Коляда на Майзлях»

511

У суботу, 14 січня, гала-концертом завершився XIV Міжнародний фестиваль «Коляда на Майзлях». Щороку він відбувається у храмі Царя Христа при монастирі отців василіян в Івано-Франківську.

Фестиваль тривав сім днів, впродовж яких усі охочі могли насолодитися автентичними українськими колядками, приєднуючись до святкування наживо чи онлайн, – йдеться на сайті Івано-Франківської архієпархії.

Цьогоріч на фестивалі зі своїми колядками виступили понад 50 колективів: найкращі колективи Івано-Франківщини, вертеп центру “ЯМаріуполь” та учасники з інших країн Європи та Американського континенту, які доєдналися онлайн.

Особлива радість була присутня під час виступу військових ЗСУ з Одеси та воїнів 72 окремої механізованої бригади. Не завадили фестивалю й відключення світла, яке не спинило коляду, а надало їй нового колориту серед ясного світла ліхтарів й телефонів глядачів.

Останній, сьомий день фестивалю розпочався зі спільної молитви. Всі присутні дякували Богу за можливість провести свято та просили захисту для наших військових. Опісля молитви розпочався концерт, у якому брав участь духовий оркестр 1242 військової частини Національної Гвардії України.

Переглянути збережені трансляції можна на фейсбук-сторінці Фестивалю: Коляда на Майзлях