У Фатімі відбулася Всеукраїнська проща за мир в Україні

633

Безмежна любов до Пресвятої Богородиці покликала 16 жовтня до Фатіми українців, що проживають у різних куточках Португалії на спільну молитву в намірі миру в Україні. 

Одна з численних каплиць, яка вміщає понад 600 осіб, була вщент заповнена українцями з усієї Португалії. Саме тут, перед початком і під час Божественної Літургії прочани мали змогу приступити до Святої Тайни Сповіді.

Цього дня Божественну Літургію очолив Координатор Капеланії УГКЦ у Португалії о. Гавриїл Тимчик, ЧСВВ у співслужінні о. Миколи Яреми, ЧСВВ та пресвітерів з Порто, Візеу, Фатіми, Сетубула, Торреш Вердаш, та Фаро, – повідомляється на сторінці Facebook спільноти греко-католиків у Фатімі. Серед пресвітерів, які уділяли Святе Таїнство Покаяння – о. Сільвіо Літвинчук, ЧСВВ, делегат у Португальській делегатурі св. Йосафата.

Зі сльозами на очах і молитвою на устах прочани просили, щоб Господь наш Ісус Христос захистив Україну від видимих і невидимих ворогів, щоби зберіг неподільною, свобідною і незалежною Українську державу. 

Під час Божественної Літургії понад 600 прочан приступили до Святого Причастя. 

По закінченні Служби Божої усі бажаючі відправилися на Хресну дорогу, яку провадили отці Матей Дзюрбан, ЧСВВ та Микола Ярема, ЧСВВ. Спільною молитвою учасники Хресної дороги огортали Україну і просили Господа миру на нашій землі, за наших захисників, за перемогу та всіх жертв війни. 

Проща завершилась Молебнем до Пресвятої Богородиці, посвяченням релігійних речей та окропенням свяченою водою всіх присутніх.