Проща українців Португалії та західної Європи до Фатіми

792

Фатіма – маленьке містечко у благословенний Богом країні Португалії – є одним із найбільших світових паломницьких центрів, де розташований найвідоміший у світі санктуарій Пресвятої Богородиці. У неділю 21 травня, цей санктуарій замайорів вишиванками та синьо-жовтими стягами, адже саме суди з’їхалися українці з усіх куточків Португалії та Іспанії на паломництво українців Португалії та країн західної Європи до Матері Божої у Фатімі та Посвяту України під Покров Пресвятої Богородиці.

Базиліка Пресвятої Трійці (Basílica da Santíssima Trindade) у Фатімі, що є четвертою за величиною у світі та налічує 8633 місць майже вщент була заповнена українцями.

Цього дня Святу Літургію очолив Владика Степан Сус, Голова Пасторально-Міграційного Відділу УГКЦ у співслужінні з координатором Капеланії УГКЦ у Португалії о. Гавриїлом Тимчиком, ЧСВВ, ієромонахами василіянами з Делегатури святого Йосафата та священиками з Португалії та Іспанії.

Упродовж Святої Літургії прочани мали змогу приступити до святої Тайни Сповіді. Понад 1000 прочан приступили до Святого Причастя.

По закінченні Служби Божої відбулась Посвята України під Покров Пресвятої Богородиці. Згодом усі бажаючі відправилися на Хресну дорогу де спільною молитвою огортали Україну і просили Господа омріяної перемоги та миру на українській землі.

Опісля Хресної Дороги в каплиці Calvário Húngaro відбувся молебень до Пресвятої Богородиці, Архиєрейське благословення Владикою Степаном та окроплення паломників свяченою водою.

Повідомив о. Сільвіо Літвінчук, ЧСВВ