Освячення монументального порталу в Прудентополісі, присвяченого святому Йосафату

663

Під час свята Торжественного поклоніння пресвятим Тайнам Тіла і Крови Господа і Бога Спаса нашого Ісуса Христа, у парафії святого священномученика Йосафата міста Прудентополіс (Бразилія) відбулося благословення ювілейного монументу.

8 червня 2023 р. Б., у свято Божого Тіла за Григоріанським календарем, велика кількість парафіян зібралася, щоб взяти участь у Божественній Літургії, яку відслужив владика Мирон Мазур, правлячий єпископ Єпархії Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці УГКЦ, у співслужінні о. Антонія Зубика, ЧСВВ, Протоігумена Провінції святого Йосифа, місцевого пароха о. Діонісія Горбуся, ЧСВВ та о. Маріо Дачишина, ЧСВВ.

Після Богослужіння відбулася процесійна хода з Пресвятою Євхаристією, а відтак – благословення вхідного порталу до кладовища. У мозаїках увіковічнено пам’ять святого священномученика Йосафата. Крім того, у цій релігійно-мистецькій пам’ятці зображено святого Йосифа Обручника – покровителя Провінції Отців Василіян у Бразилії та подію Христового воскресіння. Автор мозаїк – Едуард Мовров з Куритиби.

Повідомив о. Павло Сербай, ЧСВВ