Річні реколекції студентів Василіянського інституту у Брюховичах

Річні реколекції студентів Василіянського інституту у Брюховичах

Від понеділка, 30 серпня, до п’ятниці, 3 вересня 2021 р., у монастирі св. Йосифа у Брюховичах відбувалися щорічні реколекції для студентів Василіянського інституту філософсько-богословських студій імені митрополита Йосифа Велямина Рутського. Духовна призадума проходила під проводом о. Михайла Станчишина, ТІ.

Даючи духовні повчання, о. Михайло протягом тижня вводив учасників реколекцій у глибини Божого слова, розповідаючи їм про важливість усамітнення для кращого пошуку взаємин із Господом. Брати-студенти мали можливість в особливий спосіб переживати цей тиждень для єднання із своїм Творцем за допомогою життя Літургією, особистою молитвою, мовчанкою та духовним проводом.

Чи не найважливішим аспектом християнського і монашого життя є те, що Господь Ісус Христос покликав учнів для того, щоб вони, в першу чергу, були при Ньому (пор. Мр. 3, 13-14), тобто шукали поглиблення відносин із Ним. Адже в сучасному світі можна впасти у тенета фальшивої активності і зробити собі ідола з того, що Бог дає нам як щось другорядне. Частину впроваджень у молитву отець-провідник присвятив темі дружби з Господом, адже сам Христос назвав своїх учнів друзями і власним прикладом показав, яким має бути справжній друг (Ів. 15, 12-15).

На завершення реколекцій отець Йосафат Коваль, ЧСВВ, висловив від імені всіх учасників слова вдячності провідникові реколекцій о. Михайлу Станчишину, ТІ, та побажав йому й надалі зростати у Божій благодаті.

А вже з понеділка 6 вересня студенти Василіянського інституту розпочали новий навчальний рік.

На основі інформації із сайту Василіянського інституту vifbs.in.ua
Повідомив: бр. Тадей Херович, ЧСВВ
Світлина: бр. Роман Кундзір, ЧСВВ

Close Menu